Wij gebruiken cookies om de inhoud van de website te personaliseren, voor sociale media doeleinden en het gebruik van de site te analyseren. U accepteert het gebruik van cookies van deze website wanneer u de site blijft gebruiken. (meer informatie)

WebDocuments stapsgewijze installatie
voor IceWarp server 12.1 en nieuwer

Integratie met IceWarp WebDocuments maakt het mogelijk om IceWarp WebDocuments op
verschillende manieren uit te rollen maar we raden aan om het op een dedicated server te draaien.

Op deze manier gaat u WebDocuments draaien vanaf een, door ons, voorgeconfigureerde VPS. Indien uw WebDocuments op uw eigen VPS wil draaien, bekijk dan de APT reposity (VPS met Debian 9 of later is vereist).

Dit is de eenvoudigste manier om WebDocuments op Windows te installeren. U gaat WebDocuments draaien vanaf een, door ons, voorgeconfigureerde VPS. Indien uw WebDocuments op uw eigen VPS wil draaien, bekijk dan de APT reposity (VPS met Debian 9 of later is vereist).

We adviseren WebDocuments op een schone installatie van minimaal Debian 9 te installeren.

ESXi VPS

Importeer VM

• Download het ZIP bestand en pak het uit. Belangrijk! Start het vanuit de uitgepakte map.
    DOWNLOAD
    Version for ESX 6.5
    Version for ESX 6.5
  • Open de vSphere client (Of andere manager) en rol de OVF template uit
  • Open het OVF template bestand en klik op volgende
  • Het is niet nodig om iets in de afbeelding te veranderen als DHCP wordt gebruikt. Configureer gewoon uw DHCP-server om telkens hetzelfde IP-adres toe te wijzen (IP-reservering volgens MAC)
  • Geef een naam op voor de VM (de standaard waarde is prima), klik op volgende
  • Kies de datastore en disktype - we raden aan de standaard instelling te gebruiken (lazy zeroed). Eager zeroed heeft een tragere import tot gevolg.
    Klik op volgende
    Meer lezen over disktypen: https://communities.vmware.com/message/2199576
  • Controleer de instellingen en vink "Power on after deployment" aan. Klik op voltooien
  • Klik op sluiten na dat het uitrollen voltooid is
  • Beheer het automatisch starten van de VM middels VMware Workstation of de vSphere WebClient - klik met rechts op hypervisor in the lijst aan de linkerkant en kies "Manage AutoStart VMs..."
  • Zet een vinkje aan de linkerkant van de geïmporteerde VM bij de AutoStart instelling.

Het is niet nodig om iets te veranderen in de VM als DHCP wordt gebruikt. Configureer uw DHCP-server om telkens hetzelfde IP-adres toe te wijzen (Reserveren op basis van Mac Address)

Start de VM

Zet de VM aan (indien niet ingesteld tijdens het importeren) door op start te klikken in het VM Powermenu of het dashboard van de VM.

Configure IceWarp server

• Obtain IP address assigned to installed machine. It should be visible on terminal (or SSH login screen) under the IceWarp logo. Open IceWarp Administration Console and insert IP address of iwds host into "WebDocuments server connection" input located at GroupWare -> WebClient -> WebDocuments tab
  • Enable "WebDocuments Service"
  • Check that the configuration is correct by clicking "Test Connection" button (image iwdoc-iwserver-setup.jpg). "Test Connection" check will also configure iwds service for interoperation with IceWarp Server.
  • Save configuration changes by clicking on Apply button

Review TeamChat URL settings located at System -> Smartdiscover tab. URL must be reachable from iwds host. Also, IceWarp Server must be able to send out tcp packets to destination ports 8081, 80 or 443 on iwds host.

Importeer VM

Om de Hyper-V rol op uw Windows server in te schakelen volg
https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh846766.aspx#BKMK_SERVER
De stappen zijn voor alle Windows versies nagenoeg gelijk.

DOWNLOAD
Win 2k8 – Win2012
Win 2k8 – Win2012
Win 2012 – 2012R2+
  • Download het ZIP bestand en pak het uit. Belangrijk! Start het vanuit de uitgepakte map.
  • Open de Hyper-V Manager (te vinden in de adminstratietools of Server Manager)
  • Klik op "import Virtual Machine.." boven het Actions gebied aan de linkerkant
  • Ga naar de plek waar de VM image is uitgepakt en kies de root map met daarin de bestanden van de VM.
  • Kies import setting. Beide keuzes werken maar "Copy the virtual machine (create new unique ID) heeft de voorkeer.
    Klik op "Import"

De meest recente versie van IceWarp Server is beschikbaar voor Windows en gangbare Linux distributies.

Start de VM

Het importeren voegt een nieuwe virtuele machine toe aan de lijst met alle gastmachines. U kunt het starten door met de rechtermuisknop op de VM te klikken of door met de linkermuisknop op het item "Start" in het deelvenster Acties te klikken. De voortgang wordt weergegeven in de kolom Status in de Hyper-V Manager.

Dubbelklikken op de machine in de lijst opent de VNC-console. Een opgestarte VM zal het IceWarp-logo samen met het ip-adres van de machine weergeven.

Configureer de IceWarp Server

• Obtain IP address assigned to installed machine. It should be visible on terminal (or SSH login screen) under the IceWarp logo. Open IceWarp Administration Console and insert IP address of iwds host into "WebDocuments server connection" input located at GroupWare -> WebClient -> WebDocuments tab
  • Enable "WebDocuments Service"
  • Check that the configuration is correct by clicking "Test Connection" button (image iwdoc-iwserver-setup.jpg). "Test Connection" check will also configure iwds service for interoperation with IceWarp Server.
  • Save configuration changes by clicking on Apply button

Review TeamChat URL settings located at System -> Smartdiscover tab. URL must be reachable from iwds host. Also, IceWarp Server must be able to send out tcp packets to destination ports 8081, 80 or 443 on iwds host.

Open terminal emulator note. Commands need to be run under 'root' account. Add apt sources of icewarp and nodejs repository:

Check if your Debian is able to install 'contrib' and 'non-free'packages.

- you should find this line in /etc/apt/sources.list file

deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch main contrib non-free

Add apt sources of IceWarp and nodejs repository

echo "deb http://pkg.icewarp.com/debian icewarp gen2" > /etc/apt/sources.list.d/icewarp.list
echo "deb http://deb.nodesource.com/node_8.x stretch main" > /etc/apt/sources.list.d/nodejs.list

- It is also possible to use https in the source links, but in that case apt-transport-https package HAS TO be installed first.

Install 'sudo' package

apt-get install sudo

Install 'dirmngr' - managing and downloading OpenPGP and X.509 certificates

apt-get install dirmngr

Install 'apt-transport-https' package to be able to use https source links

apt-get install apt-transport-https

Import signing keys into the apt keyring

apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 948AD827

gpg: requesting key 948AD827 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 4291FC89: public key "IceWarp Technology <sysadmin@icewarp.com>" imported
gpg: Total number processed: 1
gpg: imported: 1 (RSA: 1)

apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv 68576280

gpg: requesting key 68576280 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 68576280: public key "NodeSource >gpg@nodesource.com<" imported
gpg: Total number processed: 1
gpg:               imported: 1  (RSA: 1)

Update apt database on your machine

It is required to have added system locale en_US.UTF-8, to add en_US.UTF-8 execute dpkg-reconfigure locales
and check the checkbox for this locale

apt-get update && apt-get upgrade

...
...
Hit http://pkg.icewarp.com icewarp InRelease
Hit https://deb.nodesource.com stretch InRelease
Hit http://pkg.icewarp.com icewarp/gen1 amd64 Packages
Get:14 https://deb.nodesource.com stretch/main amd64 Packages [964 B]
Get:15 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:16 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:17 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:18 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:19 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:20 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:21 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:22 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Get:23 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en_US [162 B]
Get:24 https://deb.nodesource.com stretch/main Translation-en [162 B]
Fetched xxx kB in xs (xx.x kB/s)
Reading package lists... Done

Install icewarp-webdocuments package

apt-get install icewarp-webdocuments

This package will install all necessary dependencies, so after approximately twenty minutes you will have configured and running backend for your web documents. The last line of script output is actual IP address of iwds host which is needed in next step, you can however obtain IP address in any common way.

Configure IceWarp server

• Obtain IP address assigned to installed machine. It should be visible on terminal (or SSH login screen) under the IceWarp logo. Open IceWarp Administration Console and insert IP address of iwds host into "WebDocuments server connection" input located at GroupWare -> WebClient -> WebDocuments tab
  • Enable "WebDocuments Service"
  • Check that the configuration is correct by clicking "Test Connection" button (image iwdoc-iwserver-setup.jpg). "Test Connection" check will also configure iwds service for interoperation with IceWarp Server.
  • Save configuration changes by clicking on Apply button
  • Restart the Groupware service

Review TeamChat URL settings located at System -> Smartdiscover tab. URL must be reachable from iwds host. Also, IceWarp Server must be able to send out tcp packets to destination ports 8081, 80 or 443 on iwds host.

IceWarp WebDocuments - Online werken met Office

Kies uw land
Afghanistan
Albania
Algeria
American Samoa
Andorra
Angola
Anguilla
Antarctica
Antigua and Barbuda
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Azerbaijan
Bahamas
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belarus
Belgium
Belize
Benin
Bermuda
Bhutan
Bolivia
Bosnia and Herzegovina
Botswana
Bouvet Island
Brazil
British Indian Ocean Territory
Brunei Darussalam
Bulgaria
Burkina Faso
Burundi
Cambodia
Cameroon
Canada
Cape Verde
Cayman Islands
Central African Republic
Chad
Chile
China
Christmas Island
Cocos (Keeling) Islands
Colombia
Comoros
Congo
Democratic Republic of the Congo
Cook Islands
Costa Rica
Cote D`Ivoire (Ivory Coast)
Croatia
Cuba
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Djibouti
Dominica
Dominican Republic
Ecuador
Egypt
El Salvador
Equatorial Guinea
Eritrea
Estonia
Ethiopia
Falkland Islands (Malvinas)
Faroe Islands
Fiji
Finland
France
French Guiana
French Polynesia
French Southern Territories
Gabon
Gambia
Georgia
Germany
Ghana
Gibraltar
Greece
Greenland
Grenada
Guadeloupe
Guam
Guatemala
Guinea
Guinea-Bissau
Guyana
Haiti
Heard and McDonald Islands
Holy See (Vatican City State)
Honduras
Hong Kong
Hungary
Iceland
India
Indonesia
Iran
Iraq
Ireland
Israel
Italy
Jamaica
Japan
Jordan
Kazakhstan
Kenya
Kiribati
North Korea
South Korea
Kuwait
Kyrgyzstan
Laos
Latvia
Lebanon
Lesotho
Liberia
Libya
Liechtenstein
Lithuania
Luxembourg
Macau
Macedonia
Madagascar
Malawi
Malaysia
Maldives
Mali
Malta
Marshall Islands
Martinique
Mauritania
Mauritius
Mayotte
Mexico
Micronesia
Moldova
Monaco
Mongolia
Montserrat
Morocco
Mozambique
Myanmar
Namibia
Nauru
Nepal
Netherlands
Netherlands Antilles
New Caledonia
New Zealand
Nicaragua
Niger
Nigeria
Niue
Norfolk Island
Northern Mariana Islands
Norway
Oman
Pakistan
Palau
Palestinian territories
Panama
Papua New Guinea
Paraguay
Peru
Philippines
Pitcairn
Poland
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Reunion
Romania
Russian Federation
Rwanda
Saint Helena
Saint Kitts and Nevis
Saint Lucia
Saint Pierre and Miquelon
Saint Vincent & the Grenadines
Samoa
San Marino
Sao Tome and Principe
Saudi Arabia
Senegal
Serbia
Seychelles
Sierra Leone
Singapore
Slovak Republic
Slovenia
Solomon Islands
Somalia
South Africa
South Georgia and the South Sandwich Islands
Spain
Sri Lanka
Sudan
Suriname
Svalbard & Jan Mayen Islands
Swaziland
Sweden
Switzerland
Syrian
Taiwan
Tajikistan
Tanzania
Thailand
Timor-Leste
Togo
Tokelau
Tonga
Trinidad and Tobago
Tunisia
Turkey
Turkmenistan
Turks and Caicos Islands
Tuvalu
Uganda
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom
United States
US Minor Outlying Islands
Uruguay
Uzbekistan
Vanuatu
Venezuela
Vietnam
Virgin Islands, British
Virgin Islands (U.S.)
Wallis and Futuna
Western Sahara
Yemen
Zambia
Zimbabwe
Montenegro

Neem contact op

Kies uw land
Afghanistan
Albania
Algeria
American Samoa
Andorra
Angola
Anguilla
Antarctica
Antigua and Barbuda
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Azerbaijan
Bahamas
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belarus
Belgium
Belize
Benin
Bermuda
Bhutan
Bolivia
Bosnia and Herzegovina
Botswana
Bouvet Island
Brazil
British Indian Ocean Territory
Brunei Darussalam
Bulgaria
Burkina Faso
Burundi
Cambodia
Cameroon
Canada
Cape Verde
Cayman Islands
Central African Republic
Chad
Chile
China
Christmas Island
Cocos (Keeling) Islands
Colombia
Comoros
Congo
Democratic Republic of the Congo
Cook Islands
Costa Rica
Cote D`Ivoire (Ivory Coast)
Croatia
Cuba
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Djibouti
Dominica
Dominican Republic
Ecuador
Egypt
El Salvador
Equatorial Guinea
Eritrea
Estonia
Ethiopia
Falkland Islands (Malvinas)
Faroe Islands
Fiji
Finland
France
French Guiana
French Polynesia
French Southern Territories
Gabon
Gambia
Georgia
Germany
Ghana
Gibraltar
Greece
Greenland
Grenada
Guadeloupe
Guam
Guatemala
Guinea
Guinea-Bissau
Guyana
Haiti
Heard and McDonald Islands
Holy See (Vatican City State)
Honduras
Hong Kong
Hungary
Iceland
India
Indonesia
Iran
Iraq
Ireland
Israel
Italy
Jamaica
Japan
Jordan
Kazakhstan
Kenya
Kiribati
North Korea
South Korea
Kuwait
Kyrgyzstan
Laos
Latvia
Lebanon
Lesotho
Liberia
Libya
Liechtenstein
Lithuania
Luxembourg
Macau
Macedonia
Madagascar
Malawi
Malaysia
Maldives
Mali
Malta
Marshall Islands
Martinique
Mauritania
Mauritius
Mayotte
Mexico
Micronesia
Moldova
Monaco
Mongolia
Montserrat
Morocco
Mozambique
Myanmar
Namibia
Nauru
Nepal
Netherlands
Netherlands Antilles
New Caledonia
New Zealand
Nicaragua
Niger
Nigeria
Niue
Norfolk Island
Northern Mariana Islands
Norway
Oman
Pakistan
Palau
Palestinian territories
Panama
Papua New Guinea
Paraguay
Peru
Philippines
Pitcairn
Poland
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Reunion
Romania
Russian Federation
Rwanda
Saint Helena
Saint Kitts and Nevis
Saint Lucia
Saint Pierre and Miquelon
Saint Vincent & the Grenadines
Samoa
San Marino
Sao Tome and Principe
Saudi Arabia
Senegal
Serbia
Seychelles
Sierra Leone
Singapore
Slovak Republic
Slovenia
Solomon Islands
Somalia
South Africa
South Georgia and the South Sandwich Islands
Spain
Sri Lanka
Sudan
Suriname
Svalbard & Jan Mayen Islands
Swaziland
Sweden
Switzerland
Syrian
Taiwan
Tajikistan
Tanzania
Thailand
Timor-Leste
Togo
Tokelau
Tonga
Trinidad and Tobago
Tunisia
Turkey
Turkmenistan
Turks and Caicos Islands
Tuvalu
Uganda
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom
United States
US Minor Outlying Islands
Uruguay
Uzbekistan
Vanuatu
Venezuela
Vietnam
Virgin Islands, British
Virgin Islands (U.S.)
Wallis and Futuna
Western Sahara
Yemen
Zambia
Zimbabwe
Montenegro